zondag 27 september 2009

Ajax - ADO 3-0

Zo'n wedstrijd waar je niet veel wijzer van wordt maar die wel moet worden gewonnen. Gebeurt dan ook maar het was erg rommelig. De knal van De Zeeuw had iets van De Olifant die Het Verhaal Uitblaast, ADO had daarna vrijwel niets meer in te brengen. Vreemde ploeg dat ADO, kunnen de bal aardig rondtikken maar spitsen in stelling brengen is teveel van het goede. Rechtsback Pique moet in de gaten worden gehouden want die liep een paar keer Furby erg makkelijk voorbij.

Ondanks Furby staat de verdediging van Ajax de laatste wedstrijden er goed bij en vanuit die basis is het beter voetballen. Maar er zijn een aantal dingen die verbeterd moet worden/verkeerd staan:
- Enoh hangt er eigenlijk als een extra verdediger bij. Veel te veel eer voor de meeste tegenstanders, zeker in de Arena. Geen doorkomen aan, dat is waar, maar daardoor kan Ajax ook geen druk op de helft van de tegenstander zetten.
- Aissati aan de linkerkant van het middenveld rendeert te weinig. Tegen het eind van de eerste helft ging hij meer centraal spelen en kwam hij beter in zijn spel met allerlei fijne combinaties.
- Probleempositie: rechter middenvelder/vleugel. Kennedy heeft een mooie voorzet en af en toe leuke pass maar is traag een eenbenig. Rommedahl is snel maar heeft geen inzicht en bizar slechte voorzet.
- Suárez begint in zijn mythe te geloven. Die van "hij moet ook alles in zijn eentje oplossen". Helaas begint Suárez weer egoïstische trekjes te vertonen, hij heeft zoveel krediet verzamelt dat hij kansloze afzwaaiers en wonderschone stifjes op de lat kan permitteren. Nog niet echt problematisch, want Pantelic werd een intikker gegund die hij zelf ook had kunnen maken, maar Cvitanich kreeg bijvoorbeeld geen behoorlijke bal van hem.
- Gedraaf met de bal in plaats van de bal rondtikken.