zondag 13 september 2009

Ajax - NAC 6-0

Ik trek een blik open gevuld met stoomwalsen, pijnbanken, grillige spitsen, kat en muis spelletjes en Hugo Walker die "keepertje, keepertje!" uitroept. De wedstrijd van vanmiddag was na 18 minuten voorbij toen Vertonghen met een streep uit de vergeten school van Lerby/Molenaar uit een vrije trap de 2-0 erin roste. En dat terwijl NAC best wel goed begon: agressief, druk op de helft van Ajax. Maar een paar keer knullig balverlies en Ajax nam het initiatief over. Goede wedstrijd van eigenlijk het hele elftal. Zelf Furby oogde geïnspireerd, er waren geen defensieve foutjes, Aissati dartelde over het veld en scoorde bijna het Doelpunt van het Jaar en zorgenkind Cvitanich scoorde zowaar een hattrick. Dat alles in een klassieke 4-4-2, doet helemaal geen pijn om Ajax daarmee te zien spelen. Van dit soort wedstrijden wil ik er nog best een paar zien dit seizoen.

Na Studio Sport: wel typisch dat in de samenvatting niet te zien was wat er met Suárez gebeurde in de eerste helft bij een duel waar hij geblesseerd bleef liggen (verrekte rugspier of toch een verdekte vuistlag?) Vreemd omdat als iemand in de buurt van Suárez struikelt er minstens vijf herhalingen volgen begeleid door insinuaties van vuil spel.