zaterdag 17 oktober 2009

Ajax - Willem II 4-0

Weer een slechte eerste helft. Ajax in zoekende modus. Willem II kreeg zowaar wat kansjes aangezien het centrale duo bij Ajax bijzonder slap begon aan de wedstrijd en Demouge als de spreekwoordelijke tank zijn landgenoten omver liep. Aan het einde van de eerste helft toen ik begon te geloven dat we weer zo'n wedstrijd kregen waar "de bal er niet in wil" (Ajax is op het moment erg ineffectief in het afmaken van kansen dichtbij de goal) veroverde Enoh slim een onzorgvuldig uitverdedigde bal om hem meteen er in te knallen. Het geplande zure fluitconcert werd daar heel handig mee omzeilt.

De tweede helft zagen we, zonder directe aanpassingen, een iets vloeiender Ajax. Willem II drong allang niet meer aan. Maar pas toen Sulejmani inviel ging het echt lopen. Hij scoorde uit een vrije trap prachtig de 2-0 maar speelde sowieso weer eens gedreven, met mooie voorzetten en combinaties. Goed nieuws (en hij hoort natuurlijk altijd te starten.) Pantelic, die mij erg doet denken aan Zlatan in zijn eerste jaar (dat "lange" nadenken voordat hij een actie gaan ondernemen, die vreemde schoten en dan toch ook weer geniale ingevingen) scoorde de mooiste goal van de avond en Suárez, die eerder een stafschop slecht inschoot en toch een ongelukkige wedstrijd speelde, pakte ook zijn doelpunt mee, ook weer met bekeken afstandsschot.

Geen hoogstaande wedstrijd. Wel veel mooie doelpunten maar tegelijkertijd het vermoeden dat er in aanvallend opzicht nog veel werk valt te verrichten.