donderdag 1 oktober 2009

Real Madrid - Olympique Marseille 3-0

Wat een draak van een eerste helft. Marseille volgde het Draaiboek Om Real Madrid Thuis Een Lesje Te Leren regel voor regel: druk zetten, lekker het slecht bemande middenveld over draven, harde tackles, via de rechterflank (Ramos staat er in zijn eentje voor) richting Casillas opstomen en schieten maar. Had bij rust makkelijk 0-1 kunnen staan. Maar de 90 minuten in Bernabéu lijken weer langer te worden en in tien minuten was de wedstrijd opgelost, in de achterzak en met mogelijkheid op een monsterscore. Twee magnifieke doelpunten van Cristiano (een met dank aan lange pass van Pepenbauer en de ander dankzij een flitsende combinatie Kaká - Benzemá.)

Wat tegenstanders van Real op het moment lijken te moeten doseren is de mate van hard spel. Aan de ene kant is het nodig om elk spoor van ritme te breken maar het is ook duidelijk dat het afstoppen van Cristiano/Kaká/Benzemá over 90 minuten vaak resulteert in rode kaarten. Wanneer Real dan al voorstaat is het over en uit. Maar je hebt hard spel en idiote overtredingen zoals gisteren Diawara, die gelukkig mocht opzouten na zijn opgefokte sliding op Cristiano.

Conclusies voor de lange termijn? Nog weinig systematiek (is ook onmogelijk met notoire balverliesspecialist Gago in de basis), een intrigerend droge verdediging, een chaotisch middenveld en briljante voorhoede. Dit weekend eigenlijk de eerste serieuze test uit bij Sevilla, die na een slappe seizoensstart op stoom zijn gekomen. Zou me niet verbazen als deze "stresstest" negatief gaat uitpakken.